Havuç kızartması
MALZEMELER
Peynirli patatesli kek
Patates ve havucu haşlayıp küp küp doğrayın ve az yağda kavurun. Büyük bir kabın içine ince kıyılmış maydanozları, yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup karıştırın. Sonra patatesli karışımı, baharatları, unu, kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına döküp 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
MALZEMELER
Sütlü vişneli tatlı
Süt dışındaki malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar karışıma ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döktüğünüz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce, düz servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blender'da çekip tatlının üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.