Sodalı kabak böreği
MALZEMELER
Kakaolu kalp bisküvi
Un, nişasta, kakao, pudra şekeri ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, süt, margarin ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Sert bir hamur elde edin. Alüminyum folyoya sarıp buzdolabında en az 10 dakika bekletin. Merdaneyle açıp kalıpla arzu ettiğiniz şekilde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Naneli ve etli barbunya
Soğanı doğrayıp tereyağında hafifçe kavurun. Üzerine etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri küp doğrayıp tencereye ekleyin. Ayıkladığınız barbunyaları, tuz ve naneyi de ilave edin. Bu şekilde beş dakika pişirin. Daha sonra 4-5 bardak sıcak suyu ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar pişirin
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.