Düğün çorbası
MALZEMELER
Sebzeli bonfile
Bonfileyi şerit halinde kesin. Halka şeklinde doğranmış soğanla birlikte tereyağında kızartın. Daha sonra, halka şeklinde doğranmış kabakları, irice doğranmış domatesleri, kekiği, tuzu ve karabiberi ilave edin. 5-6 dakika daha karıştırarak, kavurun. Piştikten sonra üzerine maydanoz serpin.
MALZEMELER
Baklava tatlısı
Hamur malzemelerini yoğurup naylon torbaya koyun ve 30 dakika bekletin. Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 parça koparın. Nişastayla tabak büyüklüğünde açın. Yufkalardan 5 tanesini aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine ceviz serpin. Malzeme bitene kadar bunu tekrarlayın. Baklavayı dilediğiniz gibi kesip üzerine eritilmiş yağ gezdirin. 180 derece fırında pişirip üzerine şerbeti gezdirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.