Terbiyeli çorba
MALZEMELER
Enginarlı patates tava
Patatesleri haşlayın. Soğuyunca ince dilimleyin. Enginarları limonlu suda 15 dakika pişirin. Bir tavada yağların yarısını kızdırıp patatesleri ekleyin. Doğranmış sarmısak, soğan, karabiber ve tuz ilave edip patatesler kıtır kıtır olana kadar pişirin. Enginarları kalan yağda kavurun. Sirkeyi de ekleyip çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Doğranmış rokayı ekleyip ocaktan alın. Patatesleri de karışıma ekleyip iyice harmanlayın.
MALZEMELER
Pekmezli helva
Margarini eritin, fıstıkları kavurup unu ekleyin. 15-20 dakika tahta kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, toz şeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip karıştırın. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katıp beş dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.