Bugün ne pişirsem?
Tarhanayı su içinde iyice ezin. Daha sonra ocağa koyup karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz ve pirinci ilave ederek 20 dakika daha pişirin. Mercimek, salça ve yağı katın. Mercimekler iyice pişince ocaktan alın. Üzerine kırmızı biber ve nane serperek servis yapın.
Domatesli patlıcan
Patlıcanları alacalı soyup içlerini karnıyarık yapar gibi boşaltıp kızartın. Piyazlık doğranmış soğanı yağda pembeleştirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberi ekleyin. Birkaç dakika kavurup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Beş dakika sonra salça, tarçın, tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine yarım su bardağı sıcak su koyup 10 dakika pişirip patlıcanların içlerine doldurun. Düz bir tencereye koyup yarılarına gelecek kadar sıcak su ilave edip patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
Kremalı poğaça
Maydanozu kıyıp peynirle karıştırın. Yaş mayayı, toz şekeri, kremayı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun ve mayalandırın. Hamurdan parçalar kopartın. İçine peynirli karışımdan koyup kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 190 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.