Bugün ne pişirsem?
Ayvaları iri küp şeklinde doğrayın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip ayvayı 5-6 dakika kavurun. Üzerine eti, sıcak suda 1 saat bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü ve sıcak suyu katın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini ilave edin.
Pirinçli tavuk salatası
Tavuk etini ve pirinci ayrı kaplarda haşlayıp, soğumaya bırakın. Mantarları limonlu suda haşlayın. Taze soğanı ince kıyın. Tavuk etini ufak parçalara ayırın. Pirinç, tavuk eti, mantar ve taze soğanı servis tabağına alıp, karıştırın. Limon suyunu da ekleyerek servis yapın.
Mercimek çorbası
Doğranmış soğan ve sarmısağı yağda kavurun. Unu ilave edin. Suyu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya mercimeği ve doğranmış havucu ilave edin. Mercimek ve havuç pişene kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.