Fasulyeli tavuk güveci
MALZEMELER
Kremalı patlıcan çorbası
Tavuğu haşlayın. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve hafifçe ezin. Kabuğu soyulmuş havuç ve kabağı, tavuk eti ile haşlayın. Unu kavurun. Üzerine tavuk suyu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Haşladığınız sebzeleri ve tavuğu tencereye ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Patlıcanları da ilave edip 5 dakika sonra kremayı katın. Karışıma tuz ve biber ekleyip üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökün.
MALZEMELER
Minik pastacıklar
Tereyağını eritin ve ılınınca toz şekerle çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Süt ve çikolatayı da karışıma ekleyin. Kalıplara harçtan dökün. Isıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, marmelat ve sütü karıştırın. Kekleri kalıptan çıkarıp sıcakken bu karışıma batırın. Çikolataya bulayıp servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.