Bugün ne pişirsem?
Patatesleri haşlayıp ezin. Lor peyniri, maydanoz, sivri biber, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zeminde açın ve üzerine su ile çırpılmış sıvı yağ sürün. Yufkanın tam ortasına patatesli harçtan koyun. Kenarlarda kalan yufkaları harcın üzerine düz olarak kapatın. Elinizle hafif büzerek şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Kızarmış biber dolması
Biberleri kaynayan suda iki dakika haşlayın. Üst kısımlarından kapak şeklinde kesip tohumlarını temizleyin. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üzerine çekilmiş yer fıstığı, salça, pul biber, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip beş dakika pişirin. Harcı biberlere doldurun. Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Dolmaları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayıp kızartın.
Şekerlemeli toplar
Muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Yarım su bardağı süt ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın. Eğer çok cıvık olursa birkaç tane daha bebe bisküvisi ekleyin. Elinizle yuvarlayıp küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.