Bugün ne pişirsem?
İnce kıyılmış soğan ve fıstıkları zeytinyağında kavurun. Doğranmış havuç ve patatesi de ilave edin. Tuz ve karabiberi katın. Altı yedi dakika daha kavurup ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu, kuşüzümü, tarçın, nane ve limon suyunu ekleyip harmanlayın. Yaprakları hazırladığınız içten bir miktar koyup sarın. Tencereye dizin. Yarısına kadar sıcak su doldurun. 20 dakika pişirin.
Cevizli çikolata
Mısır gevreği ve cevizi robotta karıştırın. Üzerine tahini dökün. Çikolatayı benmari usulü eritin. Mısır gevrekli cevizli karışıma ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yağlı kağıt üzerine gelişigüzel parçalar halinde dizip dondurduktan sonra servis yapın.
Peynirli ekmekçik
Unu, margarini, peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir yumurtayı, diğer yumurtanın akını ve tuzu yoğurun, üstü örtülü olarak yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avuç içinde açarak, kenarlarını bastırmadan ikiye katlayın, fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı çırparak ekmekçiklerin üzerine sürün. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.