Pancar çorbası
Kabukları soyulmuş pancarları, havucu ve kırmızı biberi tencereye koyun. Sarımsak, tereyağı, sirke ve suyu katarak 30 dakika pişirin. Piştikten sonra karışımı blender'dan geçirin. Tekrar tencereye alın ve soya sosunu ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
Patatesli kuzu
Eti yıkayıp süzün. Kıyılmış sarımsak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine eti ilave edip buzdolabında 20 dakika bekletin. Patatesleri kalın elma dilimi şeklinde doğrayın. Eti fırın kabına yerleştirin. Patatesleri marineye koyarak karıştırın, suyuyla beraber etin üzerine dökün. 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Gülsulu muhallebi
Süt ve şekeri kaynatın. Diğer tarafta yarım su bardağı suda pirinç ununu eritin ve karıştırarak yavaş yavaş süte ekleyin. Gülsuyunu ve vanilyayı ilave edin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. İrice kırılmış bademleri muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirin. Kaselere boşaltarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.