Bugün ne pişirsem?
Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Daha sonra yağ hariç tüm malzemeleri blender'dan geçirin ve iyice püre haline getirin. Daha sonra ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi koyun. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp servis yapın.
Milföy çanağı
Tavuk etini kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayın. Havuç ve domatesleri küp küp, soğanları yemeklik doğrayın. Soğanı ve havucu margarinde kavurun. Tavuk etini ilave edip suyunu çektirin. Domatesi ekleyip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Tencereye bezelye, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Isıya dayanıklı kaselere karışımı paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin.
Limon soslu kek
Toz şeker ve yumurtaları 5 dakika çırpın. Üzerine sırasıyla sıvı yağ, yoğurt, vanilya ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu ve limon kabuğunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Pişen kekin üzerine limon suyu ve pudra şekeri karışımını gezdirip servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.