ELİF KORKMAZEL

Tavuklu un çorbası

Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeyi bol suda haşlayın, suyunu süzün. Tavuk suyundan 4 bardak alıp kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Un, süt ve yumurta sarısını çırpıp sıcak tavuk suyuyla ılıtın. Unlu harcı tavuk suyuna yavaşça ve karıştırarak ekleyip 3-4 dakika kaynatın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz Tavuk suyu için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım havuç
Pembe düşler
Pancar turşusunu rendeleyip kalıba koyun. Patatesleri ezip mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırıp üzerine dökün. Rendelenmiş havuçları mayonez ve yoğurt ile karıştırıp karışıma ekleyin. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip ikram edin.
MALZEMELER
1/2 kg. pancar turşusu
6 adet haşlanmış patates
6 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.