Bugün ne pişirsem?
Tereyağı, un ve salçayı iki, üç dakika kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. Karıştırıp üç dakika daha kavurun. Karışımın üzerine soğuk suyu ve sütü ilave edip çırpma teli ile karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Çorbanızı bir iki taşım kaynattıktan sonra kremayı, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.
Zeytinyağlı türlü
Patates, havuç, kereviz ve biberi küçük küçük doğrayın. Soğanı ince kıyıp tencereye alın. Doğranmış sebzeleri ilave edin. Tuz serpin, sıvı yağı sebzelerin üzerine gezdirip, karıştırın. Şekeri ilave edin. 1.5 su bardağı su ilave edip kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Fırında meyve tatlısı
Elma ve armudu soyup dilimleyin. Bir tavaya alıp portakal suyu ile birlikte bir-iki dakika pişirin. Üzerine şeker ilave edip iki dakika daha pişirin. Ocaktan alıp vişne ve frambuaz ekleyin ve fırın kabına aktarın. Üzeri için un, dondurulmuş tereyağı, fındık ve toz şekeri, kum gibi olacak şekilde blendırda çekin. Karışımı, elinizle dokunmadan meyvelerin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzeri kızarana kadar tutun. Kıyılmış Antep fıstığı ile süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.