ELİF KORKMAZEL

Pancarlı humus

Akşamdan ıslattığınız nohutları haşlayın. Pancarların kabuklarını soyup haşlayın. Nohutu, tahini, pancarı, sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu ekleyip blender'da çekin. Humusu tabaklara paylaştırın. Üzerine nohut taneleri, limon dilimleri ve nane yaprakları koyup servis yapın.
MALZEMELER
250 gr. nohut
6 adet kırmızı pancar
1 su bardağı tahin
3-4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 dal nane
Tuz
Etli şehriye pilavı
Yemeklik doğranmış soğan ve eti, suyunu salıp çekene kadar tereyağında kavurun. Üzerine arpa şehriye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Arpa şehriyenin rengi dönünce domates ve biberi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Kısık ateşte demlendirin.
MALZEMELER
4 adet domates
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 paket arpa şehriye
4 adet sivri biber
Yeteri kadar sıcak su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.