ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Acılı mısır çorbası
* 2 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet pırasanın beyaz kısımları
* 4 çorba kaşığı un
* 5 su bardağı su ya da et suyu
* 2 adet kırmızı acı biber
* 2 adet küçük boy domates
* 100 gr. krema
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 2-3 dal fesleğen
* Tuz
* Karabiber
Halka doğranmış pırasayı tereyağında kavurun. Unu ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu katın ve kaynadıktan sonra mısırı ilave edip 15 dakika pişirin. Acı biberleri ince kıyın. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. Doğranmış biber ve domatesi tencereye katın. Biberler yumuşayana dek pişirin. Üzerine krema, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış fesleğenle servis yapın.
Balıklı domates
* 6 adet iri domates
* 1/2 kg. mezgit ya da çipura
* 1 adet kırmızı soğan
* 6 adet marul yaprağı
* 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 2 çorba kaşığı mayonez
* 1 adet limon
* Tuz
* Karabiber
Kılçıkları çıkarılmış balığı, üzerini geçecek kadar tuzlu suda beş dakika haşlayın. Derisini çıkarın ve ezmeden didikleyin. Soğanı ikiye bölün. Yarısını piyazlık doğrayın, yarısını incecik kıyın. İki adet marul yaprağını ince kıyıp maydanozla karıştırın, balık, ince kıyılmış soğan, mayonez, tuz ve karabiberle harmanlayın. Domateslerin tepelerini kesip içlerini boşaltın. Balıklı harcı domateslerin içine paylaştırın. Piyazlık doğradığınız soğanla üzerini süsleyin. Marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis yapın.
Çikolata soslu donut
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı ılık su
* 1 paket kuru maya
* 1 çay kaşığı tuz
* Aldığı kadar un
Kreması için:
* 1 çay bardağı krema
* 2 çorba kaşığı vişne reçeli
* 80'er gr. bitter ve beyaz çikolata
Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Azar azar un ekleyerek bir hamur hazırlayın. Bir saat dinlendirin ve bir parmak kalınlığında açın. Hamurdan bardak ağzı ile parçalar kesin, ortalarını küçük bir kapakla kesin. Unlanmış tepsiye dizip 25-30 dakika mayalandırın. Kremayı kaynama noktasına gelince vişne reçeli ekleyin. İkiye ayırıp yarısına beyaz, yarısına bitter çikolata ekleyip eritin. Donut'ları sıvı yağda kızartın. Sıcakken sosa bulayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.