Kavurma
MALZEMELER
Kereviz pane
Kerevizleri temizleyip halkalar halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ve limon suyu ekleyerek 20 dakika haşlayıp kurulayın. Bir kapta; un, pul biber, karabiber ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Üçüncü bir kaba da kaşar peynirini koyun. Kerevizleri önce una, sonra yumurtaya, ardından kaşar peynirine, sonra yeniden una bulayın. Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Dilerseniz yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
Tavuklu perde pilavı
Un, tereyağı, süt, yumurta ve tuzu, azar azar su ilave ederek yoğurun. Üzerini örterek 20 dakika dinlendirin. Tavuğu tuzlu suda haşlayıp etlerini didin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun ve kavurun. Tuzlu suda dinlendirilmiş pirinci beş dakika kavurun. Didiklenmiş tavuğu, tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Bademleri tereyağına batırıp tencerenin dibine ve kenarlarına yapıştırın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın. Kenarları dışarı taşacak şekilde kaba yerleştirin. Pilavı içine koyun. Hamurun kenarlarını toplayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.