Sebzeli kuşbaşı
MALZEMELER
Çikolatalı parfe
Yumurtaları ve üç çorba kaşığı şekeri; krema kıvamına gelene dek çırpın. Bir bardak toz şekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine kıyılmış çikolata parçalarını ve margarini ilave edin. İki dakika pişirin ve ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın, bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırının içinde bekletin. Süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Sosisli kürdan böreği
Sosisleri küp şeklinde doğrayıp, 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Kıyılmış taze soğanı ve salamı katıp, 1-2 dakika daha kavurun. Harç soğuduktan sonra rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Üzerlerine kalan zeytinyağından sürün. Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın, daha sonra gül şekli verin ve kürdan batırın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.