Patates mıhlaması
MALZEMELER
Yalancı su böreği
Makarnayı haşlayıp, beyaz peynir, yumuşak margarin, kıyılmış maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Üç yumurtayı çırpıp, sıvı yağ ve sütle karıştırın. Yufkanın birini yağlanmış tepsiye yayın, üzerine yağlı karışımdan sürün. Makarnanın yarısını yayın, kenardan sarkan yufkayla üzerini örtün. Bir kat daha yufka serin, yağlı karışımı döküp kalan makarnayı yayın. Üzerini yufkayla kapatıp çırpılmış yumurta sürün 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayvalı turta
Kabukları soyulup dilimlenmiş ayvaları, su ve karanfili ekleyip 20 dakika pişirin. Suyunu çekince toz şekeri koyup 2 dakika daha pişirin. Un, tereyağı ve tuzu elinizle ufalayıp soğuk suyla yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve kalıp büyüklüğünde açın. Bir adet hamuru yağlanmış kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ayva, tarçın ve ceviz koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.