Bugün ne pişirsem?
Havuç, kabak ve patatesleri soyup bütün olarak haşlayın. Soğuduktan sonra küp küp doğrayın. Sebzeler, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi, sebzelerin rengi dönene kadar yağda kavurun. Daha sonra maydanozu ilave edin. Sebzeleri fırın kabına alın. Yumurta, süt, un, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Hellim peynirlerini yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartıp üzerine yerleştirin.
Hamsili kek
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın ve ince ince kıyın. Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince kıyın. Kuş üzümlerini suda bekletin. Bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp yağlamış ve unlanmış kek kalıbına dökün. 200 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
Acı biberli muhallebi
Yumurta sarısı, toz şeker, süt ve unu sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Ilındıktan sonra pul biber ve karabiberi de ekleyin. Daha sonra sıkma torbası yardımı ile kaselere boşaltın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.