ELİF KORKMAZEL

Erişteli İzmir köfte

Kıyma, yumurta, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurup oval köfteler yapın. Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Köfteleri, patatesleri ve biberleri ayrı ayrı kızartıp fırın kabına yerleştirin. Tereyağı, salça ve unu birkaç dakika kavurun. Üzerine suyu katıp bir-iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Erişteleri de serpip 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MAL ZEMELER
750 gr. dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
4 dilim bayat ekmek içi
6-7 dal kıyılmış maydanoz
4 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
1/2 su bardağı erişte
Tuz, karabiber Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık su
Tuz
Bulgurlu cevizli börek
Bulgura üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyerek 10 dakika şişmesini bekleyin. İnce kıyılmış soğan ve kıymayı tereyağında kavurun. Ocağı kapatıp bulgur, ceviz, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz ekleyerek harmanlayın. Yufkaları üst üste koyup dörde bölün. Geniş kısımlarına harç koyup, kenarlarını içe doğru kapatıp sarın. Yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 220 derece fırında pişirin.
MAL ZEMELER
6 adet yufka
1 su bardağı köftelik bulgur
Yeteri kadar sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
250 gr. kıyma
1 su bardağı ceviz içi
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu

Kestaneli pasta
Toz şeker ve nescafeyi sütle karıştırıp kekin iki parçasını da ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kestane püresini sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Krem şantiyi sütle çırpın. Beyaz çikolataları benmari usulü eritip krem şanti ile karıştırın ve kekin üzerine sürün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
1 adet kakaolu hazır kek
250 gr. kestane püresi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 paket 80 gramlık beyaz çikolata Keki ıslatmak için:
2'şer tatlı kaşığı toz şeker ve nescafe
1 su bardağı ılık süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.