Bugün ne pişirsem?
Havuçları soyup üç parmak uzunluğunda doğrayın. Az suda 10 dakika kadar haşlayın. Dibini delmeden bir ucundan içini çıkarın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, tarçın, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Havuçların içini parmağınızla bastırarak bu harçla doldurun. Üzerine sıcak su ekleyerek 20 dakika pişirip servis yapın.
Kırmızı biberli pilav
Tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin, pirinci beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak suyu ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. Suyu kaynatıp sebzeleri beş-altı dakika pişirin. İnce doğranmış sarımsağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.
Acılı bisküvi
Hamur için verilen bütün malzemeleri iyice yoğurun. Unlanmış bir zeminde 3 milimetre kalınlığında açıp kareler kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sos için verilen tüm malzemeleri karıştırın. Sosun yarısını bisküvilerin yarısına paylaştırın, diğer bisküvileri de üzerine kapatın. Kalan sosu bisküvilerin üzerine sürerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.