Kuzu etli kuskus
MALZEMELER
Unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Dövülmüş sakızı katın. Tekrar ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocaktan alıp birkaç dakika mikserle çırpıp kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne paylaştırın.
MALZEMELER
Kayısılı karamel için:
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp süzün. Semizotunu yıkayıp kenara alın. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun, kavurun. Dolmalık fıstığı da ayrı kapta kavurun. Tereyağını tencereye alıp küp doğranmış biber ve havucu kavurun. Üzerine makarna, badem, fıstık ekleyin. dip iki dakika kavurun. Ocağı kapatıp semizotunu ilave edin, harmanlayıp servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.