Mantılı çorba
MALZEMELER
Tavada üç çorba kaşığı şekeri, su ile kaynatıp karamel haline getirin. Kaşıkla alıp küçük kalıplara paylaştırın. Yumurtaları toz şeker ile çırpın. Yavaş yavaş süt ilave edin. Bu karışımı da kalıplara boşaltın. Kalıpları, içi su dolu fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında sertleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla kaptan çıkararak servis yapın.
MALZEMELER
Kerevizleri soyup doğrayın. Kararmamaları için limon suyunu üzerine gezdirin. Tencereye doğranmış havuç ve soğanları koyun. Üzerine kerevizleri koyun. Zeytinyağı, kesme şeker ve tuz ekleyin. Portakal suyunu da ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.