Karalahana ezmesi
MALZEMELER
1.5 kg. karalahana
1/2 su bardağı kuru fasulye
Yeteri kadar su
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1/2 su bardağı mısır unu
Tuz
Unu, margarinle birlikte kavurun. Kavurma işlemi sürerken üzerine domates püresiyle karıştırılmış suyu katıp yavaş yavaş karıştırın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Ekmekleri küp küp doğrayıp kızartın, çorbanın üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 paket domates püresi
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
2-3 dilim ekmek
Çikolatalı fondan
Yumurta aklarını ve pudra şekeri birlikte çırpın, benmari usulü eritilmiş çikolata, kakao ve vanilyayı ekleyin. Karışım biraz soğuyunca, minik parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Çikolatalı minik şekerlemeler ya da rendelenmiş çikolataya bulayıp servis yapın.
MALZEMELER
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurtanın akı
250 gr. pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.