Bugün ne pişirsem?
Bol suya sütü ekleyerek çiçeklerine ayrılmış karnabaharı haşlayın. Pideyi şeritler halinde kesip bir tepsiye dizin. Üzerine pul biber ve sarımsakla karıştırdığınız zeytinyağını sürün. Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Yumurtaları haşlayıp dörde bölün. Tahini bir su bardağı su, kimyon, pul biber ve tuzla karıştırın. Karnabaharları servis tabağına alıp üzerine tahinli sosu gezdirin. Pide ve yumurta dilimlerini tabağın etrafına dizin. Maydanoz serperek servis yapın.
Gavurdağı salatası
Küçük kıyılmış domatesleri, doğranmış biberleri, rendelenmiş sarımsağı, kıyılmış soğanları bir kasenin içinde karıştırın. Limon suyunu, yağı ve nar ekşisini katıp karıştırın. Tuz, pul biber, nane ekleyin. Üzerine kıyılmış cevizleri ilave ederek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.