Bugün ne pişirsem?
İri doğranmış ciğeri yıkayıp suyunu iyice süzün. Bir kaba un koyun, içine ciğerleri atıp her tarafını iyice unlayın. Kızgın yağda ciğerleri parti parti kızartın. Ciğerler pişince yumuşak ve lezzetli olması için tavadan, tencereye alın ve kapağını sıkıca kapatın. Ciğerlerin hepsi pişince baharatları ilave edin ve tencereyi iyice sallayarak baharatların üzerlerine eşit olarak yayılmasını sağlayın.
Çatal
Malzemeleri derin bir kaba koyun. Hamur haline gelene kadar karıştırın. Elinizle hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alarak, çubuk şeklini alana kadar avuç içinizde yuvarlayın. Hamur çubukların uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta akını sürün, çörek otu veya susam ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.