Kereviz kalyesi
MALZEMELER
4 adet orta boy kereviz
1/2 limonun suyu
400 gram kemikli kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
3 su bardağı sıcak et suyu
2 çorba kaşığı koruk ekşisi
Tuz
Tahinli çörek
Un, maya, şeker, bir adet bütün yumurta ve bir adet yumurta akını, tereyağı, zeytinyağı ve suyu yoğurun. Hamur kıvama gelince oklavayla açın. Toz şeker, tahin ve dövülmüş cevizi karıştırıp hamurun üzerine dökün. Hamuru rulo yapın ve dilediğiniz büyüklükte kesin. Yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede fırında pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
Bir tutam şeker Üzeri için;
4 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı tahin
Susam ve ceviz
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.