Hindi fümeli tavuk
MALZEMELER
6 adet tavuk budu
12 dilim hindi füme
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal maydanoz
Karabiber
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Sebze garnitürü için:
250 gr. brokoli
3 adet patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
***
Dereotu çorbasıSıvı yağı kızdırın. Soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Üzerine unu ekleyip hafifçe kavurun. Tavuk suyunu ve sütü azar azar ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Dereotunu ince kıyıp çorbaya ilave edin. Beş dakika daha pişirip limon suyunu katın.
MALZEMELER
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet rendelenmiş soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 kahve fincanı un
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı süt
2 demet dereotu
Karabiber
1/2 limonun suyu
Tuz
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.