ELİF KORKMAZEL

Pirinçli köy çorbası

Kabak ve patatesleri küp biçiminde doğrayın. Tencerede margarini eritin, suyu ilave edin. Tuz, karabiber ve pirinci de ekleyip beş dakika kadar pişirin. Kabak ve patatesleri ilave edin. 15 dakika orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca, küp biçiminde doğranmış domatesleri tencereye koyun. İnce kıyılmış soğan, nane ve maydanozu ekleyip beş dakika daha kaynatın.
MALZEMELER
3 adet patates
3 adet kabak
100 gr. margarin
4 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
2 adet domates
1/2 demet taze soğan
1/2 demet nane
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

***

Gaziler helvası
Yağı eritip unu ve kabuğu alınmış bademleri 15 dakika kavurun. Sütü kaynatın, şekeri ekleyip eritin ve kavrulmuş una azar azar sürekli karıştırarak ekleyin. Kapağı kapalı olarak yarım saat dinlendirerek ılık servis yapın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı un
100 gr. çiğ badem
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.