Sarımsak soslu köfte
MALZEMELER
200 gr. ince bulgur
150 gr. kıyma
1 su bardağı su
Tuz
İçi için:
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
Tuz ? Karabiber
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Sos için:
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Margarini eritin, fıstıkları kavurup unu ekleyin. 15-20 dakika tahta kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, toz şeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip karıştırın. Helva, suyunu çekmeye başlayınca tahini katıp beş dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın.
MALZEMELER
1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
2.5 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.