Kuru sebze sotesi
MALZEMELER
10 adet dolmalık kuru kabak
10 adet dolmalık kuru biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber
Havuçları temizleyip tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika haşlayın. Havuçlar ılındıktan sonra rendeleyin. Toz şeker, vanilya ve nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Havucu koyarak koyulaşana dek pişirin. Dövülmüş yer fıstığını ekleyip ocaktan alın. Suyla ıslatılmış cam bir kaba döküp buzdolabında soğutun. Üzerine Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesi karışımı serpin.
MALZEMELER
1 kg. havuç
1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzerine:
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu kaşık yardımıyla çırpın. Hepsini çırptıktan sonra un, kabartma tozu, kekik, nane ve tuzu ekleyip çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerle birlikte yoğurun. Uzun bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı zeytin
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Kekik
Nane
Tuz
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.