Kuru dolma
MALZEMELER
* 10'ar adet kuru patlıcan, biber, kabak
* 400 gr. kıyma
* 2-3 parça kaburga
* 2 su bardağı pirinç
* 10 adet soğan
* 2'şer çorba kaşığı domates ve biber salçası
* 10 diş sarımsak
* 3 çorba kaşığı nar ekşisi
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber
Pırasaları küçük küçük doğrayıp haşlayın. Tel süzgeçten geçirip ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp bekletin. Ayrı bir tencerede margarini eritin. Unu ilave edip hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin. Tuzunu ekleyin. Unun topaklanmaması için iyice karıştırın. Beş dakika daha pişirip servis yapın.
MALZEMELER 8 KİŞİLİK
* 3 adet pırasa
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 4 su bardağı su
* Tuz
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.