Pıtırcık böreği
MALZEMELER
200 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
4 adet yufka
Tuz
Karabiber
Tereyağını eritin. Bir adet yufkayı serip üzerine tereyağı gezdirin. İkinci yufkayı üzerine koyun. Üzerine tekrar tereyağı gezdirip tahin ve şeker serpin. Üçüncü yufkayı da üzerine koyup yine yağ gezdirin ve tarçın ile ceviz serpin. Bu üç kat yufkayı ortadan ikiye bölün. Her birini de yuvarlak ya da kare olacak şekilde katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin.
MALZEMELER 4 KİŞİLİK
3 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı şeker
1 tutam tarçın
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.