Bugün ne pişirsem?
Havuç, biber, patlıcan ve kabağı doğrayın. Eti suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Soğanı ince kıyıp etlerin üzerine ilave edin. Üzerine tereyağını ve rendelenmiş domatesleri de ekleyip üç dakika daha pişirin. Doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyin. Bir su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak 35 dakika kısık ateşte pişirin.
Sakızlı muhallebi
Tereyağı ve pirinç ununu hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alıp sütü ve toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Dövülmüş damla sakızını da ilave ettikten sonra muhallebiyi ocaktan alın. 10 dakika kadar mikserin orta ayarında karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.