Fıstıklı et sote
MALZEMELER
1 çay bardağı kaju fıstığı
500 gr. dana bonfile
2 adet patates
1/2çay bardağı zeytinyağı
2 adet salatalık
1/2 marul
1 adet portakal
1 tutam şeker
Yumurta, süt ve unu çırpın. Kabukları soyulmuş elmayı küp şeklinde doğrayın. Havanda dövülmüş karanfil, elma, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı bu sütlü karışıma ilave edip karıştırın. Eritilmiş tereyağını da ekleyip tekrar karıştırın. Karışımdan birer kepçe alarak az yağlanmış sıcak tavada iki yüzünü de pişirin.
MALZEMELER 6 KİŞİLİK
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet karanfil
1'er çay kaşığı kabartma tozu ve vanilya
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.