Krepte kereviz
MALZEMELER
2 adet kereviz
3 çorba kaşığı tereyağı
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
1'er adet orta boy soğan, havuç ve patates
10 adet mantar
1 su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber
Krep için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı
Un
Tuz Üzeri için:
8 dilim kaşar peyniri
Domatesleri, kayısıları ve erikleri 15 dakika kadar sıcak suda bekletip ufak ufak doğrayın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip 15 dakika da bu şekilde bekletin. Servis tabağına aktarıp nar ekşisi ve kıyılmış cevizi de üzerine koyup karıştırın.
MALZEMELER
1 su bardağı kurutulmuş domates
10 adet kayısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
5 adet kuru incir
6 adet ceviz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tencereye süt ve pirinç ununu koyup sürekli karıştırarak beş dakika pişirin. Üzerine şekeri ekleyip üç dakika yine karıştırarak pişirip ocaktan alın. İçine kabukları soyulmuş ve kıyılmış çiğ bademi ekleyip kaselere boşaltın. Üzerini kıyılmış fındık ve fıstıkla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı çiğ badem
Kıyılmış fındık ve fıstık
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.