Eti iri parçalar halinde kesin. Salça, sarımsak, kekik, kimyon, karabiber, pul biber, tereyağı ve tuzu karıştırın. Etleri bu sosa bulayın. Fırın pişirme torbasının içine un koyun ve sallayarak her yanını kaplamasını sağlayın. Eti torbaya koyup ağzını kapatın. Poşetin üzerine çatalla delikler açın ve tepsiye yerleştirin. 200 derece fırında bir saat pişirin.
MALZ EMELER
1 kg. kuzu kol (kemiksiz)
2 çorba kaşığı salça
4 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er tatlı kaşığı kekik ve kimyon
1'er tatlı kaşığı karabiber ve pul biber
1 tatlı kaşığı un
Tuz
***
Sebzeli pilav
Rendelenmiş soğanı, tereyağı ve zeytinyağı karışımında üç dakika kavurun. Ardından ince kıyılmış sivri biberi ilave edip kavurun, sonra da küp küp doğranmış patlıcanları ekleyin. Bulguru içine atıp üç dakika daha kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra, 20 dakika pişirip servis yapın.
MALZ EMELER 6 KİŞİLİK
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
Karabiber
3.5 su bardağı su
3 adet domates
3 adet sivribiber
1 adet patlıcan
Tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı