Bugün ne pişirsem?
Patatesleri haşlayın. Brüksel lahanalarını da suda 5-6 dakika haşlayın. Bifteği yağsız tavada pişirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. Patatesleri ezin, üzerine sütü gezdirin. Tereyağını, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Servis tabağına bifteği yerleştirin, üzerine püreyi koyun. Brüksel lahanası ve domatesle servis yapın.
Dondurmalı mereng
Yumurta aklarını tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Pudra şekeri ve Hindistan cevizi ekleyip sertleşinceye kadar çırpın. Sıkma torbasıyla tepsiye şeritler halinde sıkın. 170 derece fırında pişirin. Fırını kapatıp içinde 10 dakika daha bekletin. Soğuyan bezeleri ufalayın, ufalanmış gofret ve dondurmayla karıştırın. Küçük kalıplara boşaltın. Soğuttuktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarıp servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.