Bugün ne pişirsem?
Baklayı yıkayıp ayıklayın. Daha sonra ikiye bölün. Bir kaba un, bir çorba kaşığı limon suyu ve baklayı koyun. Baklanın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Soğanı tereyağında kavurun, rengi dönünce eti katın. Etsuyunu salıp çekince, süzdüğünüz baklayı tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz katıp tencerenin kapağını kapatın. Ara sıra suyunu kontrol ederek ve azalmışsa ekleyerek, pişmeye bırakın. Ocaktan almadan 10 dakika önce sarımsak, nane ve kalan limon suyunu içine ekleyin. Bakla ve et iyice yumuşayana dek pişirin.
Kuskus salatası
Kuskusu haşlayın. Fazla suyunu süzüp ılınmaya bırakın. Süzme yoğurt, yoğurt, mayonez, kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın. Dilediğiniz şekildeki bir kabı streç filmle kaplayın. Kuskusu yerleştirip buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Susamı sıvı yağda kavurup salatanın üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
Tuzlu kek
Yumurtaları ve sütü birkaç dakika çırpın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek biraz daha çırpıp unu ve kabartma tozunu ilave edin. Ufalanmış beyaz peynir, doğranmış zeytin, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz ve çörekotunu da katarak karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının tabanına dolmalık fıstıkları döşeyip hamuru dökün. 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.