Ekmekli bonfile
MALZEMELER 4 KİŞİLİK
4 adet bonfile
Ekmek harcı için:
6 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
4 dal maydanoz
1 sap taze soğan
Tuz
Karabiber
Köri
2 çorba kaşığı tereyağı
Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Patatesleri de ekleyip harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz; dereotu, karabiber, tuz ve kırmızıbiberi de ilave ederek, bütün malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER 8 KİŞİLİK
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1/2'şer demet maydanoz, dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.