Bugün ne pişirsem?
Tereyağını eritin. Havuç, patates ve enginarları küp küp doğrayıp içine atın. Unu da ekleyerek birlikte birkaç dakika kavurun. Üzerine süt ve suyu ilave edip 15 dakika pişirin. Dereotunu incecik kıyıp çorbaya ekleyin. Enginar kalbi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Çilekli su muhallebisi
Süt, toz şeker ve tuzu kaynatın. Pirinç unu ve nişastayı suyla açın ve sürekli karıştırarak süte sicim gibi dökün. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp suyla çalkalanmış küçük kaplara pay edin. Buzdolabına koyup dondurun. Su, ezilmiş çilek, toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına çıkarın, hazırladığınız sosla süsleyerek servis edin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.