Kazan kebabı
Patlıcanları soyup bıçakla derin kesikler yapın. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar, kekik ve suda açtığınız salçayı yoğurun. Harçtan köfteler hazırlayın ve patlıcanların kesik yerlerine yerleştirin. Patlıcanları tencereye dizin. Rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurun, tepsiye dökün. Patlıcanların üzerine bir tabak koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
Pirinci 15 dakika ılık tuzlu suda bekletip süzün. Baklaları doğrayın. Doğranmış soğanı üç çorba kaşığı zeytinyağında rengi dönene dek kavurun. Üzerine baklayı ekleyip sote edin. Kalan zeytinyağını bir tencereye alıp kızdırın. Pirinci katıp rengi beyazlaşana dek kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.