Haşhaşlı kek
Yumurtaları şekerle beş dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağ koyup karıştırın. Portakal suyunu ve haşhaşı ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayla karıştırdığınız unu da ekleyip beş dakika daha karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltıp 170 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
***
Yoğurtlu irmik köfte
Derin bir kaba kıymayı alın. Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. Bir saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.