Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün. Küp küp kesilmiş domatesi, doğranmış sivri biberi, yarım ay şeklinde kesilmiş soğanı ve patatesi zeytinyağlı suda 10 dakika pişirin. Tuz ve şekeri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ardından patatesleri bir servis tabağına alın. Tenceredeki harca kekik, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırarak, patateslerin içine paylaştırın ve servis yapın.
MALZEMELER
3 adet patates
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam kekik
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
***
İrmik çorbası
İrmiği margarinde kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve ayrı bir kapta yağ ilave etmeden beş dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edin. Salça ve kavrulmuş irmiği ekleyerek 10 dakika kaynatın. Tuzunu ayarlayıp çorbayı ateşten alın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı irmik
3 adet domates
4 su bardağı et suyu veya su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz