Bugün ne pişirsem?
Tavukların içlerini elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın. Bezelyeleri haşlayın. Rendelenmiş soğan, küp doğranmış domates, mısır, dereotu, taze kekik, biberiye ve ezilmiş sarımsakları yağda beş dakika kavurun. Bezelyeleri de ekleyip baharatlarla tatlandırın ve bu karışımı tavuk kalçanın içine doldurup kürdanla tutturun. Bir fırın kabına alıp üzerine çok az su koyun ve erimiş tereyağı sürüp 180 derecedeki fırında pişirin.
Kremalı poğaça
Maydanozu kıyıp ezilmiş peynirle karıştırın. Başka bir kapta yaş mayayı, toz şekeri, kremayı, sıvı yağı, margarini, tuzu, unu ve yumurta akını karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun ve mayalandırın. Mayalanan hamurdan parçalar kopartın. İçine peynirli karışımdan koyup kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 190 derece fırında pişirin.
Kayısı püreli dondurma
Kayısıları, sekiz adet şekeri ve yarım paket vanilyayı bir fincan suyla, kayısılar yumuşayana kadar pişirin, mikserle püre haline getirin. Kalan suyu ve kesme şekeri kaynatın. Bademlerin kabuklarını soyup kavurun ve küçük küçük doğrayın. Kaynattığınız şekerli suya bademleri ve kalan vanilyayı ekleyin. Daha sonra tüm malzemeyi karıştırın. Üzerine dondurmayla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.