Kuşbaşı etli domates yahnisi
MALZEMELER
6 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet sivri biber
25 adet arpacık soğan
1 kahve fincanı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Kekik
Etleri, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar tereyağında iyice kavurun. Arpacık soğanları ve suyu ekleyip 10 dakika birlikte sote edin. Üzerine ince kıyılmış sivri biberi, tuz ve karabiberi ekleyin. Etler iyice yumuşayana kadar pişirip sekize böldüğünüz domatesleri, nar ekşisini ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerine kekik serperek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
14 tane taze kayısı
Yumurtayı çırpın, içine şekeri, sütü, yağı koyun. Çırpmaya devam ederek un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Yağlanmış, unlanmış fırın kabına 10 adet doğranmış taze kayısıları koyun, üzerine kek harcını dökün. Kalan kayısıları da yarımşar olarak üzerine koyun. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.