Bezelyeli tavuk bonfile
MALZEMELER
Makarnayı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp üzerine galeta unu serpin. Makarnaya kalan tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış dereotu ve fesleğeni ekleyip karıştırın, yağladığınız kalıba boşaltın. Süt ve yumurtayı çırpıp üzerine dökün. Kalan galeta ununu da üzerine bolca serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
Patlıcanlı muhammara
Patlıcan ve kırmızı biberi közleyin. Kabuklarını soyun ve derin bir kabın içinde ezin. İçine dövülmüş sarımsak, ceviz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Ekmeklerin üstüne sürüp nane ve cevizle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.