Patlıcan kebab
Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Patlıcanları alaca soyup halka halinde doğrayın, zeytinyağıyla harmanlayın. Fırın kabına bir patlıcan dilimi, bir köfte olmak üzere sıralayın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırına verin. Sarımsak, doğranmış domates ve biberleri yağda soteleyin. 20 dakika sonra fırındaki yemeğin üzerine döküp yeniden fırına verin. 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Yumurtaları şekerle çırpın. Üzerine sütü ve yağı koyup çırpmaya devam edin. Karışıma unu, kabartma tozunu, vanilyayı, rendelenmiş havucu, kıyılmış cevizi ilave edip karıştırın. Hamuru yağlanıp unlanmış bir kek kalıbına koyup 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.