ELİF KORKMAZEL

Kabaklı kuzu kavurma

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 kg. kabak
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Eti hiç su koymadan beş dakika kadar kavurun, zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin. İrice doğranmış biberleri ve kabakları ilave edin. Ezilmiş sarımsak, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı da üzerine yerleştirdikten sonra hiç su koymadan kısık ateşte 35 dakika pişmeye bırakın. Üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu ekleyip karıştırın.

TAHİNLİ ÇÖREK
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı sıvı yağ
Sıvı yağı, pudra şekeri ve tahini karıştırın. Üzerine un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamuru istediğiniz gibi şekillendirip fırın tepsisine dizin ve 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.