Patlıcanlı tencere kebabı
Etleri suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Üzerine yağı döküp kavurun. Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye patlıcanları koyun. Üzerine kavrulan etleri dökün. En üste iri doğranmış domates ve biberleri koyun. Aralarına sarımsakları serpin. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte veya tencereniz müsaitse fırında 1.5 saat pişmeye bırakın.
***
MALZEMELER
Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı çırpın, ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine labne peynirini ekleyin, soğumaya bırakın. Çikolatayı eritip içine kırılmış kedidili bisküvileri atın. Tüm malzemeyi servis kabında karıştırın. Tatlıyı doğranmış çileklerle süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.